0%
100%

LGBT+ starejši od 50 let in Covid-19

Dobrodošli na spletni strani raziskovalnega projekta o “Kriznih ukrepih v času COVID-19 in njihovem vplivu na osebe, starejše od 50 let, ki se identificirajo kot lezbijke, geji, biseksualne ali trans osebe v Sloveniji”.

Raziskovalni projekt sicer izvira iz Velike Britanije, kjer ga vodijo dr. Sue Westwood, University of York, prof. Trish Hafford-Letchfield, University of Strathclyde, in dr. Michael Toze, University of Lincoln, potrdila pa ga je tudi Komisija za etiko v raziskovanju na University of York. V Sloveniji v projektu sodelujemo izr.prof.dr. Mojca Urek, doc. dr. Ana M. Sobočan in as. Anže Jurček mag. soc. del., s Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani.

Namen raziskave je ‘preveriti stanje’ o tem, kako je na LGBT+ osebe v Sloveniji (in Veliki Britaniji) vplivala obvezna karantena v času Covid-19 in razumeti, na kakšne načine se ljudje spoprijemajo z nastalimi situacijami. Ugotovitve te raziskave bomo uporabili za informiranje organizacij, ki so odgovorne za odzivanje na krizne razmere o tem, kako naj bodo bolj vključujoči in katere so morebitne pomanjkljivosti storitev ali potrebe, na katere bi se bilo potrebno odzvati.

Prosim, odgovorite na vprašanja v tej raziskavi, če se identificirate kot lezbijka, gej, biseksualna ali trans oseba ali kako drugače (nebinarna, transspolna oseba itd.), ste starejši od 50 let in živite v Sloveniji.

Raziskava obsega vprašanja o tem, kako je na vas vplivala situacija v zvezi s Covid-19. Raziskava je popolnoma anonimna, njene rezultate bodo videli oz. videle le zgoraj navedene članice raziskovalne skupine v Sloveniji.

Na koncu vprašalnika boste našli vprašanje o tem, ali želite sodelovati v bolj poglobljenih intervjujih, kjer bi imeli možnost povedati več o temah, ki so za vas relevantne. Intervju lahko opravimo preko telefona, Skypa, Zooma, druge digitalne tehnologije ali osebno – glede na želje. Če želite torej z nami še naprej sodelovati, navedite ob koncu vprašalnika svoje kontaktne podatke (e-naslov ali telefonsko številko), sicer vam tega ni potrebno storiti.

Svoje kontaktne podatke navedite tudi, če želite, da vam posredujemo poročilo oz. ugotovitve raziskave. Če ne želite, da vam posredujemo ugotovitve raziskave, vam kontaktnih podatkov ni potrebno navesti.

Če imate kakršnakoli vprašanja glede raziskave, se prosim obrnite na dr. Ano M. Sobočan: ana.sobocan@fsd.uni-lj.si.

Iskrena hvala za vaše sodelovanje v raziskavi. Vaše sodelovanje tudi pomeni, da ste prebrali in se strinjate z zgoraj navedenimi informacijami.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>