0%
100%

Izkušnja iskanja pomoči na področju duševnega zdravja

 

Zdravo!

Smo interdisciplinarna skupina študent⁞k Univerze v Ljubljani. Vsak⁞a od nas se je že soočila s problematiko iskanja pomoči na področju duševnega zdravja, zato je ta postala središče našega raziskovanja. Ugotoviti namreč skušamo, kako uporabni⁞cam psihoterapije in psihološkega svetovanja izboljšati izkušnjo in olajšati postopek, ki se začne pri iskanju primernega ponudnika. A ne želimo pomagati le tistim, ki potrebujete pomoč pri iskanju – zanima nas tudi, kako bi lahko prispeval⁞e k destigmatizaciji celotnega koncepta psihološke pomoči in razširil⁞e sprejemanje tega, da smo vsi kdaj ranljivi, da vsi kdaj potrebujemo pomoč, ali zgolj tega, da zmeraj obstaja prostor za napredek.  Ob tem pa nas zanima mnenje tudi tistih, ki vam skrb za duševno zdravje trenutno morda ni prioriteta. 

V okviru tega vas prosimo za vašo osebno izkušnjo, mnenje in zaupanje. Pred vami je vprašalnik, ki vam bo vzel približno 15 minut časa. Dotaknil se bo vaše morebitne izkušnje s psihoterapijo ali svetovanjem, morebitnih želja glede iskanja pomoči in drugih tem, ki nam bodo ponudile uvid v trenuten odnos do tega področja in glede potencialnih izboljšav. Poskusite odgovarjati iskreno.  To bo prispevalo k veljavnosti uvida, ki ga bomo zbral⁞e z namenom, da naslovimo težavnost izbire ponudnika in odločanja za pomoč ter hkrati da izboljšamo splošen odnos do pomena duševnega zdravja. Če je tema za vas občutljiva ali če ne želite odgovarjati v obliki vprašalnika, smo na voljo tudi za pogovor. 

*Oblika zapisa je nastala v okviru kolektiva Krilo. Izbrana je zaradi svoje berljivosti, pa tudi zaradi hkratnega obrata k osnovni ženski obliki besede in razširitve v nebinarnost. 

**Zbrani podatki bodo pred obdelavo ter analizo anonimizirani. Izsledki raziskave bodo uporabljeni izključno za namen te analize in ne bodo javno dostopni. Osebni podatki, starostna skupina, izobrazba, itd. bodo zbrani izključno v namen statistične obdelave ter primerjave podatkov po skupinah. V primeru vprašanj se lahko obrnete na vodjo projekta - Pika Cvikl, pc2351@student.uni-lj.si. 

Hvala za vaš čas in sodelovanje.

Ogromno nam pomeni, da ste z nami pripravljen⁞e izkušnjo deliti - in jo izboljšati.

Ekipa Vez 

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>